DIAKONIATYÖ lähtee kristilliseltä arvopohjalta ja sen tehtävänä on auttaa erityisesti niitä, joita muu apu ei tavoita.

Diakoniatyöntekijän puoleen voi kääntyä missä tahansa elämän tilanteisiin liittyvissä ongelmissa ja asioissa. Diakoniatyöntekijä tekee kotikäyntejä pyydettäessä.

DIAKONIATOIMISTO

Diakoniatoimisto on avoinna ke-to klo 10-12. Tapaamisesta diakoni Pekka Kuupon kanssa voi sopia puhelimitse 050- 592 0062.

ESIRUKOUS

Jos haluat rukoiltavan puolestasi jätä rukousaiheesi osoitteeseen pekka.kuuppo@evl.fi, niin aiheesi puolesta rukoillaan nimettömänä seurakunnan rukouspiirissä.

PALVELUPÄIVÄT

Ohjelma on suunnattu eläkeläisille. Kokoonnumme  kerran kuussa torstaisin klo 10-13 syksyisin ja keväisin.  Ruoka ja kahvi maksaa  8 euroa.

VERTAISTUKITOIMINTA

Heinolan Kuulo ry järjestää yksilökohtaista vertaistukea mm. neuvontaa ja opastusta kuulokojeen käytössä seurakuntasali Nuotassa pari kertaa kaudessa. Kysy lisää diakoniatyöntekijältä.

TALOUDELLISET AVUSTUKSET

Avustusta voi hakea diakoniatoimistosta (esim. ostokortit paikallisiin kauppoihin). Avustustoiminta on lähinnä kriisiapua. Henkilön on hakiessaan avustusta seurakunnalta esitettävä tulo- ja menoselvitykset taloudellisesta tilanteestaan. Avustuksiin liittyvät tiedot ovat luottamuksellisia. Suurempia avustuksia on mahdollista hakea seurakunnan tai kirkon diakoniarahastosta.

KANSAINVÄLINEN DIAKONIA

Kansainväliseen diakoniaan varattu määräraha ohjataan Kirkon ulkomaanavulle.

YHTEISVASTUUKERÄYS 2017

Vuosittain maassamme järjestetään yhteisvastuukeräys, joka on lähimmäisenrakkauden kansalaisliike ja joka on kirkkomme vuosittainen suurkeräys. Keräyksellä autetaan hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. (http://www.yhteisvastuu.fi/  V. 2017 yhteisvastuuvaroin torjutaan ihmiskauppaa. Käy yhteisvastuun kotisivuilla ja lue lisää. Ryhdy vastuunkantajaksi, kerääjäksi ja ota yhteyttä diakoni Pekka Kuuppoon p. 050-592 0062 tai pekka.kuuppo@evl.fi

YHTEISVASTUUTAPAHTUMA

Yhteisvastuun rokkatapahtuma seurakuntasali Nuotassa  Olavin toimintakeskuksessa  lauantaina 18.3. 2017 klo 10-13. Tervetuloa seurakuntasali Nuottaan rokalle ja kahville.   Musiikkia, puhetta ja asiaa keräyksestä. Ohjelmaa myös lapsille. Ruokailu, kahvi ja osa ohjelmista maksullisia, keräyksen tuotto yhteisvastuukeräykselle. Tilaisuudessa voit ilmoittautua myös yhteisvastuukerääjäksi. . Yhteisvastuukeräyksen 2017 avulla torjutaan ihmiskauppaa niin Suomessa kuin ulkomailla. Lähi-idässä avustustyön painopisteenä ovat Jordania ja Syyrian pakolaiset.

.