Miesten piirin kummilapsityö

Kummilapsitoiminta sai alkunsa Lauri Kirveen ajatuksesta piirin
10-vuotistoiminnan aikoihin keväällä. Se sai innostuneen vastaanoton ja
toiminta alkoi kesäkuussa 2008.Minä tulin valituksi kummilapsitoiminnan
koordinaattoriksi. Kohdemaaksi valitsimme Kolumbian ja Suomen Lähetysseuran kautta Venetzuelassa toimiva vastaava seura (FELD-IELCO= Suomen ev.lut.seura ja vastaava ev.lut.seura) valitsi kummilapset.

Kolumbia on katolinen maa, jossa evankelinen kirkko on pieni vähemmistö
Kirkon toiminta maassa on ollut vaikeaa ja työntekijät joutuivat poistumaan sieltä vuonna 1999. Lähetys- ja avustustyö hoidetaan naapurimaasta Venezuelasta. Yhteyshenkilömme Venezuelassa on Nelida Mora ja hänen englannin kieltä hallitseva tyttärensä Laura. Kolumbia on laaja, kaunis, hedelmällinen maa päiväntasaajan tuntumassa. Siellä on yli 40 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki on Bogota. Suurimpia ongelmia ovat erittäin suuret tuloerot, ääriliikkeet, kidnappaukset, väkivalta ja kokaiini. Maan vientituloista 90% tulee kokaiinista!

Kummilapsemme ovat 10-vuotias tyttö Angie ja 15-vuotias poika Cristian.
Kumpikin elää yksinhuoltajaäidin kanssa. Äidit toimivat osa-aikaisina
siivoojina. Miestenpiirin tuki tekee mahdolliseksi mm. lasten koulunkäynnin. Koulut ovat maksullisia. Tarkoitus on jatkaa tukea useampi vuosi. Olemme olleet sähköpostin välityksellä yhteydessä Nelida/Laura Moraan. Posti kulkee, vaikkakin hitaasti. Syksyllä oli riemastuttavaa saada oikea kirje Kolumbiasta. Se oli Angien kauniilla käsialalla kirjoitettu lämminhenkinen, rakkaudesta ja kiitollisuudesta kertova kirje. Oli mieluisa tehtävä lukea se Miesten Piirissä.

Lähetimme ensimmäisen joululahjamme kummilapsille ja heidän kavereilleen marraskuussa.

Heikki Hentinen
heikki.hentinen@jippii.fi

Kummilapsemme Kolumbiassa, 15-vuotias poika Cristian.

Kummilapsemme Kolumbiassa, 10-vuotias tyttö Angie.

Kolmas kummilapsemme on Jordaniassa Toivon koulussa opiskeleva 14-vuotias  juutalaistyttö Mira. Miesten piiri on ryhtynyt hänen kummikseen 1.1.2010 alkaen.