Ajankohtaista | Tärkein sivu | Seurakunnan toimitilat | Olavin toimintakeskus | Linkkisivu

OLAVIN TOIMINTAKESKUS
Uotintie 7, 19700 Sysmä

Pyhä Olavi oli norjalainen viikinkikuningas, joka hallitsi vuosina 1015-1030. Hän oli historian lähteiden mukaan julma ja väkivaltainen hallitsija, mutta hän myös edisti kristinuskon juurtumista Pohjolaan. Siksi katolinen kirkko Julisti hänet pyhimykseksi.

Hänen "pyhyydestään" voidaan siis olla montaa mieltä, mutta hän on kuitenkin mm. Sysmän kirkon suojeluspyhimys ja kirkkomme on nimetty hänen mukaansa "Pyhän Olavin kirkoksi".

Meillä on enemmänkin näitä Olavi-nimisiä juttuja täällä Sysmässä. Suurin osa seurakuntamme toimitiloista sijaitsee Olavin Toimintakeskuksessa. Leirikeskuksemme on nimeltään Olavinranta.

Olavin toimintakeskus on Sysmän kunnan ja Sysmän seurakunnan yhteinen hanke ja sellaisena hyvin ainutlaatuinen. Kunnalla on siinä palloiluhalli ja seurakunnalla toimistotilat, seurakuntasali, lapsityötilat ja kunnan kanssa yhteiset nuorisotilat.

Olavin Toimintakeskus

Seurakuntasali "Nuotta" Nuotan seinällä on vanhasta seurakuntatalosta tuttu maalaus, joka esittää Jeesusta Getsemanen puutarhassa. Nuotta voidaan jakaa väliseinällä kahteen osaan.

Keittiö
Emäntämme, Päivi, piti huolta siitä, että Olavin toimintakeskukseen saatiin kunnollinen keittiö, missä voi valmistaa ruokaa isommalekin joukolle

Nuorisotila "Verkko"
Verkossa kokoontuvat sysmäläiset nuoret seurakunnan
ja kunnan tarjoaman kerhotoiminnan puitteissa, tai vain pelaamaan biljardia ja viettämään aikaa. Aamupäivisin siellä on muuta toimintaa, esim- perhekerho ja Olavin kammari. Salibandyturnausten ajaksi Verkko muuttuu näppärästi puffetiksi, jossa tarjoillaan yleisölle virvokkeita ja pientä purtavaa.

Päiväkerho "Poukama"
Poukamaan kokoontuvat aamupäivisin
päiväkerholaiset ja iltapäivisin ilttisläiset.

Kokoustila "Katiska"
Katiskassa on tilaa noin kahdelletoista hengelle.
Siellä kokoontuu seurakunnan pienryhmiä ja mm. kirkkoneuvosto kokoustaa yleensä siellä.

Seurakuntasali "Nuottaa" ja muita tiloja on mahdollista vuokrata yksityistilaisuuksia varten. Vuokraus hoidetaan kirkkoherran viraston kautta (Verkon varaus kunnan kautta), mutta seuraavista linkeistä voi käydä katsomassa vapaita aikoja:

• Nuotta, koko sali
  • Nuotan isompi osa