Ajankohtaista | Tärkein sivu | Seurakunnan toimitilat | Olavin toimintakeskus | Linkkisivu

Olavin Toimintakeskus

Olavin toimintakeskus on Sysmän kunnan ja Sysmän
seurakunnan yhteinen hanke ja sellaisena hyvin
ainutlaatuinen. Kunnalla on siinä palloiluhalli ja
seurakunnalla toimistotilat, seurakuntasali, lapsityötilat
ja kunnan kanssa yhteiset nuorisotilat.

Seurakuntasali "Nuottaa" ja muita tiloja on mahdollista vuokrata yksityistilaisuuksia varten. Vuokraus hoidetaan kirkkoherran viraston kautta (Verkon varaus kunnan kautta), mutta seuraavista linkeistä voi käydä katsomassa vapaita aikoja:

Tutustu tarkemmin Olavin tiloihin täältä >>

Pyhän Olavin kirkko

Meillä on ihana, yksinkertaisen kaunis vanha kivikirkko, josta olemme hyvin ylpeitä. Hartolalaisille olemme tosin hiukan kateellisia (joskaan emme tunnusta sitä!) siitä, että heidän kirkkonsa sijaitsee kirjaimellisesti keskellä kylää - meidän on hiukan syrjässä, kilometrin verran keskustasta Suopellon suuntaan.

Kirkollamme on ikää jo rapeat viisisataa kuusikymmentä vuotta. Näin vanhaa osaa on tosin kirkossamme jäljellä vain itä- ja länsipäädyt, julkisivut. Pohjois- ja eteläseinät purettiin pois ja rakennettiin uudelleen vuonna 1833, kun kirkko muutettiin ristikirkoksi. Silloiset muutotyöt suunnitteli arkkitehti C. L. Engel. Kirkko on nykyään melko tarkasti engeliläisessä asussaan. Kirkossamme seinät ja katto eivät pursua värikkäitä maalauksia, ei suuria taideteoksia.

Onpa vain kattoaurinko, C. F. Blomin maalaama, vuodelta 1834, sekä katoliselta ajalta peräisin olevia vihkiristejä seinissä. Siis, kuten sanottu, yksinkertaisen kaunis kirkko. Me sysmäläiset rakastamme kirkkoamme. Sinne on hyvä kokoontua pyhää sanaa kuulemaan.

Lue tarkempaa tietoa kirkon historiasta täältä >>

Olavinranta

Leirikeskuksemme Olavintanta sijaitsee keskustasta noin yhdeksän kilometriä Heinolan suuntaan Nuoramoisjärven rannalla. Olavinranta on kaunis paikka, ei turhan pramea, mutta tyylikäs ja seurakuntamme tarpeet hyvin täyttävä.

Kappelit

Sysmän seurakunnalla on kolme hautausmaata, yksi kirkon ympärillä, toinen Otamossa n. 5 km keskustasta Lahteen päin ja kolmas Nuoramoisissa n. 17 km Heinolan / Kalkkisten suuntaan. Otamossa ja Nuoramoisissa on myös pienet, kauniit siunauskappelit. Kappelit ovat monille sysmäläisille tärkeitä paikkoja, joihin liittyy monia kauniita ja kipeitäkin muistoja.

Kuvissa vasemmalla ensin Otamon kappeli ja sitten alla Nuoramoisten kappeli.