Ajankohtaista | Tärkein sivu | Seurakunnan toimitilat | Olavin toimintakeskus | Linkkisivu
Tämä sivu on tämän sivuston TÄRKEIN sivu siksi, että tällä sivulla kerrotaan miten ihminen pelastuu.

Kun Filippin vanginvartija kysyi Paavalilta ja Silakselta
"Herrat, mitä minun on tehtävä, että minä pelastuisin",
nämä vastasivat hänelle näin:
"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut."
(Ap. t. 16:30-31)

Näin on edelleenkin. Ihminen pelastuu uskomalla Jeesukseen.

Mitä ja mihin minun siis tarkalleen ottaen on uskottava?

Sinun on uskottava raamattuun. Sinun on uskottava, että raamattu on Jumalan sanaa. Raamatussa Jumala puhuu meille ja kertoo meille millainen hän on ja mitä hän odottaa meiltä. Raamattu kertoo meille Jeesuksesta. Raamatun pääsanoma on se, että Jumala rakastaa meitä ihmisiä niin paljon, että hän valmisti meille pelastuksen Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen kautta.

Mitä tämä puhe pelastuksesta on? Missä vaarassa minä olen, mistä minun pitäisi pelastua?

Sinä olet kuolemanvaarassa, sillä sinä olet - anteeksi vain käyttämäni ruma ilmaus - syntinen, ja synnin palkka on kuolema. Niin sanotaan Raamatussa. Jumala, joka teki sinut, tarkoitti sinut elämään koko elämäsi hänen yhteydessään. Mutta synti rikkoo Jumalan ja ihmisen välisen yhteyden. Synti on sitä, että me luovumme Jumalasta, emme tahdo totella häntä emmekä välitä kuunnella, mitä hän meille sanoo. Synti sokaisee meidät niin, ettemme enää edes osaa kaivata yhteyttä Jumalaan. Tunnemme vain ajoittain epämääräistä levottomuutta ja voimme huonosti. Kun ihminen elää synnissä, hän on välinpitämätön Jumalaa kohtaan. Jumala ei kuitenkaan ole välinpitämätön ihmistä kohtaan. Jumala lähetti Jeesuksen kuolemaan ristillä jokaisen ihmisen puolesta

Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon,että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen,
vaan saisi iankaikkisen elämän.
Joh. 3:16

Ihminen siis pelastuu uskomalla Jeesukseen. Tarkemmin sanoen ihminen pelastuu uskomalla Jeesukseen niin kuin Raamattu hänestä opettaa.

Raamattu opettaa, että Jeesus on Jumalan Poika joka syntyi ihmiseksi, eli täydellisen pyhän ja synnittömän ihmiselämän, tuomittiin kuolemaan juutalaisten toimesta ja teloitettiin ristiinnaulitsemalla roomalaisten toimesta tietyssä historian vaiheessa noin 2000 vuotta sitten, kuoli ristillä ja kuollessaan sovitti kaikkien kaikkina aikoina eläneiden ihmisten kaikki synnit, voitti kuoleman vallan ja nousi ylös kuolleista, ilmestyi sen jälkeen opetuslapsilleen lukuisia kertoja ja käski heitä kertomaan tämän ilosanoman hänestä kaikille, nousi ylös taivaaseen ja tulee vielä kerran takaisin hakemaan luokseen kaikki, jotka uskovat häneen.

Kun uskot tämän, pelastut.

Minä uskon! Mutta uskonko tarpeeksi? Onko uskoni kyllin vahva?

Lue Matteuksen evankeliumin 14. luvusta jakeet 22-33. Siellä kerrotaan, kuinka Pietari Jeesuksen käskystä otti uskonaskeleen, astui veneen laidan yli myrskyävälle järvenselälle. Vesi kantoi hänen jalkojensa alla. Hän ei vajonnut aaltoihin. Hän käveli järveä pitkin kohti Jeesusta ja niin kauan meni hyvin, kun hän katsoi suoraan Jeesukseen. Mutta kun hän alkoi pälyillä ympärilleen ja huomasi kuinka järvi myrskysi ja vaahtosi hänen ympärillään, niin hän alkoi vajota veteen.

Pietarin usko petti. Kuitenkin Jeesus tuli hänen luokseen, tarttui häntä kädestä ja veti hänet ylös vedestä ja vei hänet turvaan. Samassa myrskykin taukosi ja tuli aivan tyven. Pietarin oma usko ei ollut kyllin vahva. Se petti tiukan paikan tullen. Samoin voi käydä sinunkin uskollesi. Mutta ei uskon vahvuus tai määrä ratkaise, vaan se, keneen uskotaan: Jeesukseen!

Jeesus pelastaa sinut, ei sinun oma uskosi! Ei siis ole syytä huoleen.

Miten tämä tapahtuu käytännössä?

Käytännössä ihminen pelastuu huutamalla Jumalaa avukseen, siis rukoilemalla. Voit rukoilla esim. seuraavan rukouksen sanoin:

Jeesus,
En ymmärrä vielä kaikkea.
Mutta kaipaan sinua! Kaipaan elämää! Kaipaan pelastusta!
Tiedän tarvitsevani sinua. Tunnustan tarvitsevani synnit anteeksi.
Jeesus, auta minua! Tartu minua kädestä ja nosta minut ylös, niin kuin tartuit Pietariin
ja vedit hänet ylös Genesaretin aalloista.
Jeesus, pelasta minut! Anna kaikki syntini anteeksi!
Opeta minua tuntemaan sinut.
Anna minulle iankaikkinen elämä.
Tunnustan sinut Herrakseni ja Vapahtajakseni.
Tahdon elää sinun kanssasi koko loppuelämäni.

Aamen.

Jos rukoilit tämän rukouksen, niin Jeesus asuu nyt sinun sydämessäsi.

Jos vielä olet epävarma uskostasi ja pelastuksestasi, niin ota yhteyttä pappiin tai johonkin toiseen Jeesukseen uskovaan ihmiseen. Yhdessä pohtien asiat usein selviävät helpommin. Ja vaikka et olisikaan epävarma mistään, niin ota silti yhteyttä toisiin uskoviin.

Tule mukaan seurakuntaan! Jeesukseen uskovan ei ole hyvä jäädä yksin.